Det norske Blenderforumet.

Norsk Blender forum, for norske brukere av Blender
 
IndeksPortaleHjelpSøkBli MedlemMedlemslisteGrupperLogg Inn

Share | 
 

 Forslag til spredning av forumet

Go down 
AvInnlegg
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Forslag til spredning av forumet   Tir Apr 17, 2007 10:41 pm

Hei,
Jeg synes at det er litt stusselig at det bare er tre aktive brukere er her, så jeg lurte på om folka ikke kunne komme med forslag til hvordan vi skal reklamere for forumet, det må da være flere blenderbrukere her i landet.

MVH
Bjørn
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
hhansf

avatar

Antall Innlegg : 44
Age : 30
Localisation : Lillehammer
Registration date : 16.03.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Ons Apr 18, 2007 3:33 pm

jeg går nå mitt 3 år på reklame ilustrasjon og design, der har vi også mangfoldige timer med markedsføring i uka, hovor vi lærer om slike ting.

mitt forslag er å sette seg inn i andre blender brukereres situasjon, de leter sikkert vettet av seg for å finne et norsk Blender forum.
Jeg tror nok folk som leter etter slike forum ofte går til søkemotoren Google
hvor de skriver Blender Forum eller lignende, det ideelle hadde jo vert å tatt kontakt med www.blenderartists.org og spurt de om de ikke kunne
lagt ut en liten anosnse for oss, for kjenner jeg folk rett, så er det mange norske brukere som bruker nettop utenlanske foum deriblandt blenderartists.org, så hvis man får en anonse inn der, så er jeg sikker på at det vill dukke opp flere brukere innen noen måneder.

dette jelder jo selvsagt alle andre lignende forum også.

den andre metoden er jo å arangere et slags innførings kurs i blender lokalt der du bor, lære undommer å bruke blender basic, så kan man si at hvis de lurer på noe så kan de gå inn på dette forumet.

det har jo også andre fordeler! hvis man holder 1 til 2 mini kurs (til en eller annel rimelig pris ), så vill jo ende flere bruke det! folk som disse brukerne kjenner blir kanskje nysjerrige på programmet, så villde gjerne lære om det også har man det gående........., å så lenge de første brukerne vet om forumet, så får alle de brukerne hørt om det!.
på denne måten vil jo dette spre seg raskt, med forbehold om at det faktisk er noen som er innterisert i 3D animasjon, og det tror jeg det er. Very Happy

Jeg foreksempel. jeg har vist læreren min programmet, de vurderer nå å kanskje bruke det i undervisningen til neste år.
mulighetene er mange, det gjelder bare å bruke kreativiteten!

Det er jo bare å se hvor mange som reiser på kurs å betaler mangfoldige hundrelapper bare for å lære power point og andre Microsoft relaterte programmer! det er klart at dette ikke kan måle seg med blender når det gjelder vansklighetsgrad osv.... men men...

Nå dro jeg kansjke dette litt langt, men det hele er mulig hvis man bare organiserer og fikser litt. Very Happy
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Ons Apr 18, 2007 7:36 pm

Vel, nå tror jeg tobak er i kontakt med blender.org for å få lagt ut en link derifra, noe jeg håper vil dra brukere, men da trenger vi en logo(se konkuransedelen). Det ha blitt lagt ut linker på diverse sider, blandt annet Norsk AmatørFilmForum og det Store Dyret, men linker i forumtråder havner somregel bare lengere og lenger ned i bunkene, så ja, vi må få laget en logo, og så få opprettet anonser.

Angående kurs tror jeg ikke jeg kan holde det i allefall, ettersom jeg kun er 15. Men alle som har lyst til å holde kurs bør ta kontakt med ungdomsklubber og resurssentere rundt omkring, og legge ut en tråd på dette forumet for kurset, hvis det er interesse kan jeg oprette en egen kategori for kursene hvor dere kan legge ut info, tuts osv. I tilleg er jeg villig til å støtte alle som ønsker det med informasjon om blender hvis dere lurer på noe jeg kan da.

Jeg har også prøvet og finne norske brukere på blenderartist og sendt PM til dem, slik har jeg til nå vervet et medlem, hvis vi kunne gjøre dette ville det vel også hjulpet.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
martinsandeAntall Innlegg : 4
Registration date : 18.04.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Tor Apr 19, 2007 11:37 am

jeg har nå brukt Blender i snart 1 1/2 år, og fant først ut om denne siden i går, så det er jo tydelig at det er et seriøst markedsførings problem, har i tilegg aktivt lett etter et norsk forum, noe jeg ikke klarte å finne før jeg ble invitert.

det er jo veldig trist, da blender er det beste som har hent inne CG Wink

det første som slo meg da jeg logget inn her er, dette er ikke for å være stygg med noen, at siden ser ut som en typ geocities/ dot tk sak fra 1999, det er jo kjedelig siden dette skal være et forum for kunstnere inne CG.

så er det dette med adressen, hvordan skal noen kunne gjette at det norske blender forumet har URL: blender.editboard.com. ikke mye logikk der.

håres ut som en god ide å prøve å få en link fra blender.org.

så burde man kanskje gjøre slik som de fleste andre blender forum der ute, og ha en RSS feed fra Blender.org og Blendernation (type slik som forsiden blender.org)

en annen ting kan jo være å gjøre slik som blendernation og forandre header ettervært som man får inn nye tegninger.

vi må jo klare å få et aktivt blender miljø i norge og, det skal jo være mulig, driver selv og lærer opp et par, men de blir så fort utolmodig, da det kan være vanskelig å komme inn i starten.

Keep up the good work
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Tor Apr 19, 2007 4:28 pm

Siden dette forumet ligger på editboard og er "eid" av dem, har jeg begrensede muligheter. Editboard er en slags forum geocites som gjør det mulig for anlige personer som meg å lage forum. Jeg har lagt ut en konkuranse i konkuransedelen om å lage bildet på toppen her, som forløpig er skyer^. Jeg har også muligheten til og endre på bakgrunnsbildet og på farger og knappene oppe. Hvordan jeg skal få endret url er jeg ikke sikker på, men hvis noen andre av dere for eksempel skaffer blender.no eller noe liknende kan de legge en redirect eller noe til denne siden, men jeg er som sagt ikke sikker på hvordan dette fungerer.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
K.A.ByggjordetAntall Innlegg : 150
Age : 41
Localisation : Oslo
Registration date : 02.03.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Lør Apr 21, 2007 4:27 pm

En annen ting som kunne spredd blender og dette forumet er deltagelse eller konkurranse når det gjelder data partys. Nå deltar jeg ikke på slike tilstelninger selv da det ikke er min største interresse å sitte i en hall med flere tusen andre og knote med data.

Men hvis ein kunne hatt sponsorer som kunne gitt premier for beste kort film, bilde eller spill laget i blender som kunne vert presentert på disse partyene kunne vert bra. Man harjosuzanne awards allerede men, dette kunne vere noe ekstra for norske brukere. For eksempel TG har ganske mange deltakere. Ellers så har vel hardware noe på gang og. Så hvis det er noen forum brukere som deltar på noe slikt kunne dei ha satt opp ein stand for å promotere blender. Detteer bare noen tanker som jeg kommer med og det haddde vert fintå få tilbakemeldingom det.

Det var et forslag til å lage et kurs. Men det føler jeg meg ikke kompetent til å gjøre. Kan ikke nok om Blender til det.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Lør Apr 21, 2007 5:41 pm

bra forslag det tobak...
Alle som er med på dette forumet må for all del føle seg frie til å bruke det i slike sammenhenger som kurs og promotering. Det kunne jo også være aktuelt å bruke diverse amatørfilmfestivaler og animasjonsfestivaler (som frame for frame som er på frogner kino snart) til å reklamere for blender.
Hvis noen vil melde seg frivillige som "markedsføringssjef" for forumet hadde det vært kult, jobben da vill blitt å verve brukere og å skaffe sponsorer for konkuranser og så videre, så får vi se hvordan dette utvikler seg.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
K.A.ByggjordetAntall Innlegg : 150
Age : 41
Localisation : Oslo
Registration date : 02.03.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Søn Apr 22, 2007 4:22 am

En annen ting som kan trekke til oss brukere av forumet er arbeidet vi gjør med blender. Det vil si animasjoner bilder eller lignende. For når folk ser hva som er gjort i dette fantastiske programmet så blir det enklere å få med flere. Eksemplets makt, ikke sant? Derfor er det veldig utrolig viktig å bidra med kunst. Gjerne spre det utover andre interresante forum også. Ikke bare vise til linken.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Søn Apr 22, 2007 11:48 am

I såfall tror jeg at Det Store Dyret og lignende forum er gode steder å publisere ting for å skaffe nye blenderbrukere.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
Admin
Admin


Antall Innlegg : 170
Registration date : 07.02.2007

PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   Ons Apr 25, 2007 11:18 pm

Har nå fått inn link på www.norskfilmforum.com
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil http://blender.editboard.com
Sponsored content
PosteTema: Re: Forslag til spredning av forumet   

Til Toppen Go down
 
Forslag til spredning av forumet
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Det norske Blenderforumet. :: Generelt :: Om forumet-
Gå Til: